Tegels

De vloeren nemen een belangrijke plaats in in het gebouw. De kwaliteit en slijtvastheid wordt nog belangrijker naarmate de vloer drukbewandeld wordt. Tevens bepaalt de vloer in grote mate het uitzicht van het gebouw.

In de showroom kan u het uitgebreide gamma keramische en natuurstenen vloertegels bekijken. Deze bevat tegels van de meest gerenommeerde merken uit Spanje, Italië, Portugal, Brazilië, China, Turkije, Duitsland.

De bekwame vakmensen van de eigen plaatsingsdienst zorgen voor een perfecte afwerking met oog voor detail.

BERDY is reeds meer dan 40 jaar actief als Belgische producent van professionele onderhoudsproducten.

Het bedrijf beschikt over een onderzoeksteam dat permanent de evoluties in de tegelwereld op de voet volgt en de nieuwste producten hiervoor ontwikkelt.

BERDY staat garant voor 100 % Belgische kwaliteit en laat al je keramische vloeren blinken door hun driestappenplan:

stap 1: altijd eerst cementsluierverwijderaar gebruiken
stap 2: daarna intensief reiniger
stap 3: achteraf je vloeren steeds onderhouden met onderhoudsproduct

Gegarandeerd schone tegels !

Chape

Chape leggen is een vak apart en wordt best door vakmannen uitgevoerd.

Enkele voorwaarden om goed te kunnen chappen:

 • Om te kunnen chappen, dient het gebouw regen- en winddicht te zijn.
 • Hoekprofielen van pleisterwerk mogen niet uitsteken.
 • Dorpels dienen perfect pas te zijn gelegd, op deze manier kan men het juiste niveau aanhouden.
 • Bij vorst is het niet mogelijk chapewerken uit te voeren.

Cement-chape

Chape wordt gemaakt met computergestuurde machines. Het is een evidentie dat A.Keulen gebruikt maakt van lasers voor het bepalen van de niveaus. De cementchape wordt machinaal gepolierd om er achteraf de vloerbedekking (tegels, ed) op te plaatsen.

Verschillende soorten chapes:

 • Hechtende chape: deze wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg langs de muren.
 • Niet-hechtende chape: hier wordt de chape gescheiden van de draagvloer dmv een scheidingsvlies (PE-folie).
 • Zwevende chape: hier wordt de chape gescheiden van de draagvloer dmv een scheidingsmiddel bvb een geluidsisolatiemat of thermische isolatie. Deze chape wordt steeds voorzien van bewapening.
 • Chape voor vloerverwarming: de chape wordt aangebracht op de vloerverwarmingselementen en voorzien van een bewapeningsnet. Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een goede thermische geleidbaarheid te verkrijgen, voorzien van de nodige dilitatievoegen.

Sneldrogende chape

Het is belangrijk dat de chape voldoende droog is vooraleer men verder kan gaan met de afwerking van de vloer. Owv tijdsnood bij de realisatie van een gebouw, kan het soms noodzakelijk zijn om de droogtijd van de chape te reduceren. Dan kan men gebruik maken van de sneldrogende chape. Aan deze chape wordt een product toegevoegd waardoor de droogtijd verminderd wordt. Daarnaast heeft dit product een plastificerende en stabiliserende werking. Tot een dikte van 6 cm kan de gekozen droogtijd gegarandeerd worden.

Er zijn 3 soorten sneldrogende chape:

 • Droogtijd van 14-16 dagen
 • Droogtijd van 8-10 dagen
 • Droogtijd van 2-4 dagen

Vloerisolatie

Thermische vloerisolatie

Een goede vloerisolatie moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Eerst en vooral moet de isolatiewaarde zo hoog mogelijk zijn. In een vloeropbouw is de beschikbare ruimte voor isolatie meestal echter beperkt. Men kan werken met isolatiemortel of dunne platen.

Daarnaast wordt een vloer permanent belast, door oa het meubilair en de bewoners van het gebouw. De isolatielaag moet daarom deze belasting jaar na jaar zonder vervorming kunnen opnemen. Een hoge drukvastheid geeft die zekerheid.

Thermische vloerisolatie met mortel

A.Keulen gebruikt een isolerende mortel op basis van fijne EPS korrels (geëxpandeerd polystyreen). Deze heeft een vaste lambda-waarde door de omhulling van de korrels met een toeslagstof. Aan dit mengsel wordt cement en water toegevoegd volgens de procedure van de fabrikant met als doel een zeer goed thermisch isolerend product voor vloeren. Om deze techniek toe te passen dient de minimumtemperatuur minstens 5°C te bedragen.

Technische kenmerken:

 • Lambda-Waarde of warmtegeleidingscoëfficiënt: 0,065 W/mK
 • Massa volumegewicht: 200 kg/m²
 • Drukvastheid 0,69 N/mm²
 • Warmtegeleidingscoëfficiënt bij een dikte van 5 cm: K = 1,3
 • Thermische weerstand bij een dikte van 5 cm: R = 0,76
 • Akoestische verbetering bij een dikte van 5 cm van 500 Hz: 14db
 • Attest WTCB en technisch Bureau Veritas voor België en Luxemburg

Thermische vloerisolatie met vloerisolatieplaten

De door A.Keulen gebruikte vloerisolatieplaten voldoen aan alle eisen wat betreft isolatiewaarden en drukvastheid. Deze isolatieplaten werden speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. Ze zijn zeer dun maar van voldoende groot formaat en stevig.

Akoestische isolatie

Het doel van akoestische isolatie of geluidsisolatie is geluidshinder te voorkomen in appartementsgebouwen, ziekenhuizen, scholen, ed.